L’esport en la vida d’aquest avi és cultura i art amb una filosofía i pedagogía pròpia. I l’estima perquè és configurador social i definidor de paísos. L’esport català ho palesa a bastament. No ha fet esport, aquest avi, però l’ha viscut intensament. Ho explicarà també en aquesta bloc que dedicarà a l’esport català.

dimecres, 29 de juny del 2016

Handbol de base, una festa mundial de l’esport

Lluis M. Xirinacs desenvolupà als seus seixanta anys la filosofia del globalisme, una doctrina per explicar com hauria de ser el model mundial de convivència, definit en una sola paraula: globalitat. Globalitat, de globus, és la imatge exterior, palpable, però en la seva formació s’hi conjuguen una infinitat de figures geomètriques a base de cercles, diàmetres, triangles amb un nombre indesxifrable. Una d’aquestes figures i eixos és amb tota certesa l’esport i filant més prim l’handbol. Filosòficament parlant l’esport de l’handbol és un configurador de la convivència mundial que ajuda a crear la imatge global en cada moment de la humanitat. I un exemple clarificador el tenim en la Granollers CUP, una trobada internacional de l’handbol mundial de base. I Granollers durant cinc dies esdevé capital mundial d’aquesta modalitat esportiva.

Una ciutat catalana de seixanta mil habitants l’any 2016 però d’uns 12.000 l’any 1944, any de la fundació del club BALONMANO GRANOLLERS, esdevinguda ciutat capdavantera de la filosofia del globalisme en el capítol de la història dedicat a l’handbol, no és només un símbol de la importància dels pobles en la vida de la humanitat, sinó un exemple que ens demostra que la qualitat creativa no depèn de la quantitat sinó de la qualitat. I és la qualitat de l’esport de l’handbol que enriqueix la humanitat amb la presència al Vallès Oriental de cinc mil esportistes de base, nois i noies que ultra competir faran de l’esport un instrument de relació, indispensable per enriquir culturalment la convivència. Per què la trobada esportiva de Granollers no és només competitiva sinó festiva amb els esdeveniments programats per fer més fermes les relacions, més nombroses les amistats i més intenses les competicions internacionals que empenyen a conèixer, a dialogar, a compartir i a competir. La Granollers CUP de l’handbol de base, una gran competició de l’amistat entre els pobles i les seves nacions. Ciutadans de quatre continents, Europa, Àfrica, Amèrica i Àsia pertanyents a més de vint nacions modelen pels carrers de Granollers, Canovelles, Les Franqueses i Vilanova del Vallès l’escultura viva de la convivència en pau. El BM Granollers nat humilment l’any 1944 ha esdevingut un arbre frondós de fruits madurs setanta anys desprès amb arrels profundes en la història de la humanitat. No per senzill i petit deixa de ser un poble globalment creatiu i capdavanter amb la pinzellada de l’esport.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada