L’esport en la vida d’aquest avi és cultura i art amb una filosofía i pedagogía pròpia. I l’estima perquè és configurador social i definidor de paísos. L’esport català ho palesa a bastament. No ha fet esport, aquest avi, però l’ha viscut intensament. Ho explicarà també en aquesta bloc que dedicarà a l’esport català.

dilluns, 31 d’octubre del 2016

Un nou esport posa Catalunya en l’elit internacional.



Catalunya, amb un treball convincent i sense fer soroll, es va internacionalitzant i el món de l’esport corrobora els seus drets. Aquest més hem celebrat la notícia que la Selecció Catalana de Korfbal ha aconseguit la medalla de bronze en el campionat mundial celebrat a Holanda. Un esport poc conegut, que no surt gaire per televisió però que pas a pas, va situant-se i enguany ha confirmat amb mèrits propis formar part de l’elit mundial. L’esport del korfbal és l’únic en el món que els equips el formen a parts iguales, homes i dones. A Catalunya és un sport relativament nou per què els primers moviments daten de l’any 1982 en que es  fundà l’Associació Catalana de la promoció d’aquest esport. Els seus directius i esportistes guanyaren l’any 1997 el reconeixement de la Federació Internacional i el 9 de juliol de 2004 es constitueix la Federació Catalana de Korfbal i el 29 d’octubre de 2005 es reconeguda definitivament, reconeixement que comporta també el del Comitè Olímpic Internacional. Des del seu reconeixement provisional que la selecció catalana d’aquest esport ha participat en les competicions internacionals europees i mundials, millorant en cada competició fins la d’enguany que ha lluitat per les medalles assolint la de bronze.
Personalment, com un avi que estima l’esport, valoro molt positivament aquesta medalla perquè explica el treball senzill, humil i callat que es fa a Catalunya i amb els ressons d’arreu del món va guanyant aquella internacionalització que donarà l’abraçada definitiva a l’hora de proclamar al món que Catalunya és un nou estat independent europeu. La federació catalana de korfbal forma part de la UFEC, unió de federacions esportives catalanes, que entre elles un nombre d’unes vint han rebut el reconeixement internacional. Si Joan A., Samaranch no haguès polititzat els estatuts del Comitè Olímpic Internacional, Catalunya amb el nombre de Federacions reconegudes internacionals, en formaria part de ple dret. És molt important que els èxits internacionals d’esports minoritaris de seleccions i equips catalans es popularitzin, es facin conèixer i tinguin el ressó internacional corresponent, com enguany han celebrat el Grup gran de patinatge artístic d’Olot i el grup petit de Parets del Vallès i el d’una patinadora de Mollet que ha estat guardonada amb  medalla en una competició internacional. Penso que és necessari que la premsa catalana escampi arreu del país els triomfs de tots els esports catalans, no només dels grans, sinò també dels no tant grans però igualment importants en la internacionalització de Catalunya. La meva humil insincera felicitació a la Selecció Catala de Korfbal i a la seva Federació.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada