L’esport en la vida d’aquest avi és cultura i art amb una filosofía i pedagogía pròpia. I l’estima perquè és configurador social i definidor de paísos. L’esport català ho palesa a bastament. No ha fet esport, aquest avi, però l’ha viscut intensament. Ho explicarà també en aquesta bloc que dedicarà a l’esport català.

diumenge, 10 d’agost del 2014

BIKE TRIAL

Aquest mes d’agost se celebra el Campionat del Món a Galícia i els diumenges 17 i 24 es disputaran dues proves més, una a Òdena (Catalunya) i l’altra a Tanvald (República Txeca). Catalunya és capdavantera en aquesta modalidat esportiva havent assolit títols per nacions i també individuals en els campionats del món, com els anys 2010 i 2012, campiona per paísos.
Aquesta modalitat que és la germana del Trial de motos en bicleta va néixer els anys 70 del segle passat entre Sabadell i Sant Feliu de Codines. El primer nom fou el del TRIALSIN. L’any 1986 se celebrà el I Campionat Mundial i el 1992 neix el BIKE TRIAL i es funda la BIKE TRIAL INTERNATIONAL UNION, de la que Catalunya n’és membre amb l’entitat ASSOCIACIO CATALANA DE TRIAL i Espanya també hi pertany. Els millors pilots mundials han sorgit a Catalunya.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada