L’esport en la vida d’aquest avi és cultura i art amb una filosofía i pedagogía pròpia. I l’estima perquè és configurador social i definidor de paísos. L’esport català ho palesa a bastament. No ha fet esport, aquest avi, però l’ha viscut intensament. Ho explicarà també en aquesta bloc que dedicarà a l’esport català.

dimarts, 3 d’abril del 2018

BM Granollers a Europa


El partit que classificava el BM Granollers pels quarts de final d’una competició europea esdevinguè un mirall que posava davant dels meus ulls el com i el perquè l’equip granollerí és un equip important a Europa. El partit de referència em va recordar aquell partit d’uns anys enrere en que un club català guanyava per a la Federació Espanyola el primer títol internacional. La trajectòria europea del BM Granollers és llarga, intensa no només pel fet de jugar partits sinò per altres accions que diuen moltíssim perquè l’esport sigui de veritat un configurador social. El BM Granollers no va ser el primer que jugava a Euroipa però fou el primer en internacionalizar de veritat l’handbol espanyol i català. La trajectòria europea té capítols de relacions esportives i humanes molt significatives. Unes relacions que van portar a Granollers en unes vacances d’estiu un entrenador alemany que va revolucionar l’handbol espanyol com ho palesa el fet que els equips on anava a jugar el BM Granollers esperaven conèixer el sistema de joc que havien après de l’entrenador estranger. No fou l`´unic, també un de suïs. Però les relacions tingueren una altra activitat, l’assistència d’entrenadors del Granollers a jornades internacionals sobre els valors i tècniques de l’handbol. I en aquest aspecte fou Pep Vilà el veritable promotor de la internacionalització del ‘handbol espanyol. Esportivament el BM Granollers és conegut a Europa i fins i tot al Japó. En aquesta internacionalització de l’handbol del Granollers hi juga una anècdota protagonitzada pel aleshores president Lluis Sitjes.
Un equip alemany va jugar un partit a Granollers el mateix dia que el Barça va guanyar un partit molt important. Quan l’equip alemany estava esparant a l’Hotel Europa pel sopà a que fou convidat, un grup d’aficionats del Barça celebraven la victòria davant de l’hotel. El president alemany preguntà a Lluis Sitjes perquè aquella celebració i ràpid de resposta com era li diu que estaven contents per la visita del seu equip. Decidit surt al carrer a donar les gràcies als aficionats. Una anécdota significativa a nivell personal i també esportiu. Un gran partit dels equips del BM Granollers sempre desperta records. És el valor humà que està per damunt dels valors esportius i dóna personalitat als clubs. No sé si passarà els quarts de final, penso que de qualitat n’hi ha però alló verdaderament important és ser-hi i el Granollers hi és. Amb un afegit, hi és amb història, una història treballada esportivament, formativament i humanament. BM Granollers, un orgull de l’esport.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada