L’esport en la vida d’aquest avi és cultura i art amb una filosofía i pedagogía pròpia. I l’estima perquè és configurador social i definidor de paísos. L’esport català ho palesa a bastament. No ha fet esport, aquest avi, però l’ha viscut intensament. Ho explicarà també en aquesta bloc que dedicarà a l’esport català.

divendres, 4 de gener del 2019

KÉDOUGOU , POBLE AMIC DE GRANOLLERS


El BM Granollers des de la seva fundació ha estat una entitat que la germanor en les seves relacions esportives ha estat una constant a Espanya, Europa, el Japó i ara al Senegal (África). La implantació de l’hanbol al Vallès Oriental tè en l’entitat granollerina un gran pedagog que amb la paraula i la pràctica portava a diferents pobles el nou esport per fer-lo desitjable. I la resposta són els clubs d’handbol importants, a tots nivells, al Vallès Oriental. En tinc una experiència agradable que ha estat mollt  enriquidora culturalment i esportiva que em fou guardonada amb la Medalla d’Argent de la Federació Catalana. I aquesta ADN de l’handbol granollerí ha estat l’abraçada germana amb l’handbol de Kédougou, una abraçada que per a mí esportivament em produeix una gran alegria, per què l’esport femení estava ofegat per la famosa cistella de “los labores” i jo havia defensat en els meus escrits la necessitat de l’esport femení i sortosament l’handbol femení granollerí s’ha situat a primera línea nacional i en un futur molt proper també si situarà internacionalment. És veritat que en els dos equips, masculí i femení, de la Divisió d’Honor hi tenen fitxa un jugador i una jugadora de Kédougou que han estat les persones responsables de la nova relació. La representació granollerina estava formada per jugadores juvenils i júniors que han desenvolupat un bon hándbol assolint la victòria del TORNEIG DE L’AMISTAT DE KÉDOUGOU, jugat per cinc equips senagalesos i el BM Granollers. Però més important que el joc desenvolupat ha estat l’empremta de les relacions humanes que amb l’esport han obert els braços d’una germanor, en la que perdent i guanyant les jugadores africanes i granollerines, han viscut i segons les declaracions llegides a la premsa tindran continuitat perquè en l’actual 2019 volen que equips de Kédougou participin en la GRANOLLERS CUP del més de juny. Són molt significatives les paraules de la jove jugadora granollerian de 16 anys, Carla Hinojosa, que defineixen amb veu de maduresa juvenil l’objectiu de l’esport. Transcric amb el seu permís:”Abans de marxar, el viatge ens feia respecte per l’aspecte cultural però hem pogut veure que anar al Senegal no és gens perillós. Hem fet amistat amb les jugadores senegaleses i ens hem sentit molt unides a elles tot i ser rivals, un ambient que trobo a faltar a les competicions. Dinàvem amb elles, passaven nits juntes i, malgrat barreres com l’idioma i la llunyania, hi mantenim el contacte”.
Des de la meva filosofia política, les relacions humanes a través de l’esport són indispensables per configuarar una humanitat en pau i aquesta contesa esportiva femenina de noies joves m’ha confirmat la idea que tinc del futur democràtic de la humanitat i no és altre que “tinguem fe en els joves exemple de dignitat humana”, d’aquesta dignitat que han passejat pel Senegal les joves jugadores del BM Granollers. Una vegada més estic molt content perquè l’equip de Granollers confirma el títol del meu llibre BM. GRANOLLERS, CAMÍ D’UNA FILOSOFIA.

ORGULL BM.GRANOLLERS, honor d'una ciutat esportiva.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada