L’esport en la vida d’aquest avi és cultura i art amb una filosofía i pedagogía pròpia. I l’estima perquè és configurador social i definidor de paísos. L’esport català ho palesa a bastament. No ha fet esport, aquest avi, però l’ha viscut intensament. Ho explicarà també en aquesta bloc que dedicarà a l’esport català.

dijous, 26 de novembre del 2015

L’esport català al món




Dues modalitats esportives han participat, aquest mes, en dos esdeveniments internacionals amb bons resultats i fins i tot excel·lents. En la Copa del Món de  bowling celebrada a Les Vegas (EEUU) els dies 15-19 de novembre, en la que hi participaren 153 esportistes de 86 països, 84 masculins i 69 femenins. Els representants de Catalunya foren CRISTINA SANZ i ÀLEX GUIMÓ que aconseguiren resultats homologats internacionalment.
El segon esdeveniment en el que hi ha participat també Catalunya és la COPA D’EUROPA DE FUTBOL SALA FEMENÍ, assolint el títol continental l’equip de Teià, el Teià Futbol Cinc. La competició es celebrà a Lloret aquest mes de novembre. És la primera vegada que un equip català aconsegueix el màxim guardó europeu.
El món coneix el potencial esportiu català també amb els esports que no són majoritaris però que tenen molta repercussió internacional i fan país. Son vint-i-un els esports practicats a Catalunya que competeixen internacionalment. No fa massa dies comentaven l’èxit del fisioculturism. L’esport també defensa el dret de Catalunya a ser independent i ho fa amb les armes de la dignitat esportiva, democràticament responsable.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada