L’esport en la vida d’aquest avi és cultura i art amb una filosofía i pedagogía pròpia. I l’estima perquè és configurador social i definidor de paísos. L’esport català ho palesa a bastament. No ha fet esport, aquest avi, però l’ha viscut intensament. Ho explicarà també en aquesta bloc que dedicarà a l’esport català.

dimarts, 27 de gener del 2015

PEP BLANCHART, PROTAGONISTA EN EL BM GRANOLLERS

La celebració dels  mundials d’handbol a Qatar ha demostrat, una vegada, més els fruits de la filosofia esportiva del BM Granollers. L’entitat granollerina no nomnés és campiona en les pistes de joc, sinò també en trobades de formació i en projecció exterior de les persones que controlen el timó del club. Pep Blanchart, gerent del BM Granollers ha estat contractat pels organitzadors dels mundials perquè hi aporti la seva experiència i el seu saber en la promoció, projecció i direcció dels esdevenimnents esportius. Fa molts anys que el conec, quan feia els primers moviments esportius, encara infant, en el pati de l’Escola Pia de Granollers, quan el seu pare i el seu avi l’acompanyaven  formant part d’equips infantils i jugava campionats escolars. Durant una anys el vaig perdre de vista pel meu allunyament de l’esport per motius personals i canvi de model de vida fins que a través de la premsa i de partits d’handbol m’he fet una idea de la qualitat esportiva de Pep Blanchart. Jugador, entrenador, promotor, directiu i una característica molt important, també innovador dintre la línea filosófica del BM Granollers. Perquè d’innovar es pot parlar amb els començaments i el corresponent impuls que ha donat a l’esport de base de l’entitat vallesana amb l’organització del Torneig de benjamins, alevins patrocinat per Coaliment i d’una dimensió mundial la Granollers Cup, modèlica i admirada arreu del món de l’handbol. L’experiència assolida en els contactes internacionals han fet de Pep Blanchart una figura internacional en el món de l’handbol, figura que s’afegeix a la llista dels noms importants del club com ho és també en l’actualitat, qui fou entrenador del Granollers i del Barcelona, Sr. Roca, vice-president de la Federació Internacional
(IHF). El BM Granollers trepitja fort i en deixa testimoni en tots els camps de l’esport de l’handbol: en el formatiu, en el competitiu, en el tècnic, en el directiu, en el solidari amb els altres i en el reivindicatiu d’una filosofia esportiva que en el seu dia consagrà Granollers, la Meca de l’Handbol. En la fotografia Pep Blanchart, entre dos entrenadors dels Mundials de Qatar, que també ho han estat del BM Granollers, Manolo Cadenas i Lecd Hasanefundic. Accepta Pep l’humil reconeixement de la teva vàlua de part d’un avi que estima l’esport.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada