L’esport en la vida d’aquest avi és cultura i art amb una filosofía i pedagogía pròpia. I l’estima perquè és configurador social i definidor de paísos. L’esport català ho palesa a bastament. No ha fet esport, aquest avi, però l’ha viscut intensament. Ho explicarà també en aquesta bloc que dedicarà a l’esport català.

divendres, 20 de juny del 2014

A TALL DE PRESENTACIÓ

L’avi que estima l’esport ha complert vuitanta cinc anys. Amb la perspectiva del temps mira enrere i enten que la seva dedicació pedagógica esportiva fou una autèntica immersió. Actualment, a les seves velleses, és més un pensador de l’esport i un promotor literari. Podem dividir la seva vida esportiva en dues grans etapes. La primera comença l’any 1952 i acaba el 1969 i a partir d’aquest any ha esdevingut un pedagog de l’esport desde premsa, com aficionat, i la literatura.
L’etapa 1952-1968 es divideix en tres. Cal advertir que durant aquests anys l’avi era un religiós escolapi. I els tres blocs corresponen a tres estades en tres col·legis: Pensionat d’Alta Muntanya de Puigcerdà dels Escolapis, (1952-1960); Escoles Pies de Sant Anton (Barcelona)(1960-1964) i Escola Pia de Granollers (1964-1969). L’any 1970 Roma accepta la seva secularització i continua la nova etapa a Granollers on encara resideix.
Aquest bloc explicarà la trajectòria  de l’avi en el món de l’esport i publicarà comentaris, esdeveniments i entitats esportives com també esportistes que tinguin relació amb l’esport català.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada